Dokumentis kirjeldatakse, millisena näeb USA FRA rolli spionaažis oma vana verivaenlase Venemaa vastu. NSA dokument kannab nii värsket kuupäeva kui 18. aprill 2013, teatab SVT Nyheter.

„FRA andis NSA-le üle (...) unikaalse kogu kõrge prioriteediga Vene sihtmärkide kohta, nagu juhtkond, sisepoliitika,“ öeldakse dokumendis.

Rootsi nuhib seega Venemaa tippjuhtkonna järel ja informeerib tulemustest USA-d. Ja jutt ei käi mistahes informatsioonist, ameeriklased toonitavad, et FRA andmed on unikaalsed ning neid ei saa ühelgi teisel viisil.

Rubriigi all „WHAT Partner provides to NSA“ („MIDA Partner NSA-le pakub“) on kirjutatud „Unique intelligence on Russia“ („Unikaalsed luureandmed Venemaa kohta“).

Ka teine dokument näitab, et FRA-l on juhtiv positsiooni Venemaa-vastases signaalluures. Dokumendis, mis on instruktsioon NSA kõrgeimale juhtkonnale, räägitakse kõrgetasemelisest kohtumisest FRA-ga ning õhutatakse NSA bosse Rootsit tänama ja rõhutama FRA esmast rolli, mida ta mängib lähima partnerina töös Vene sihtmärgiga, sealhulgas Vene juhtkonnaga:

„Tänage Rootsit tema jätkuva töö eest Vene sihtmärgiga ja rõhutage esmast rolli, mida FRA mängib juhtiva partnerina töös Vene sihtmärgiga, sealhulgas Vene juhtkonnaga (...) ning (...) vastuluures. FRA ligipääs kaablitele on andnud tulemuseks unikaalsed SIGINT (signaalluure) raportid kõigis neis valdkondades.“