Väidetavalt jõudsid andmed meediasse tänu nn mõõdukate islamisõdalaste juurde ülejooksnud ISIS-e võitlejatele. Kõige põnevam dokument puudutab Palmyra langemist valitsusvägede kätte tänavu aasta märtsis. „Tõmmake kogu raskerelvastus ja õhutõrjekuulipildujad Palmyrast ja selle ümbrusest välja ja viige Raqqa provintsi,“ kirjutab ISIS-e komandör enne linna langemist oma alluvatele.

Sky Newsi ajakirjanik vestles ühe ülejooksikuga ja palus täpsustada, kas ISIS kooskõlastas Palmyrast lahkumise Süüria valitsusvägedega. „Loomulikult,“ vastas võitleja. Sky News märgib, et samasuguste väidetega on varem esinenud mitmed teisedki süürlased.

Väljaanne lisab, et dokumentide ehtsust on võimatu kontrollida, kuid kõik samast allikast saadud varasemad infokillud olevat osutunud tõeseks.

Ühes kirjas annab komandör alluvatele korralduse lasta kaubaauto läbi ISIS-e kontrollpunktide Süüria valitsusvägede kontrollitud territooriumile, et vahetada naftat lõhkeaine valmistamiseks kasutatava väetise vastu. Teises dokumendis instrueeritakse sõjapealikku, et asulat, milles ta viibib, ootab valitsusvägede õhurünnak.

Muu hulgas selgub dokumentidest, et ISIS plaanis terrorirünnakuid lääneriikides juba Süüria kodusõja alguses ehk märksa kauem, kui Lääne luuretalitused teadlikud olid.