Seoses sellega kutsus Flaks veterane üles panema 9. mail vormiriietusele kaks linti, Georgi lindi ja Ukraina lipuvärvides sini-kollase, vahendab UNIAN.

„Minu poole pöördub väga palju Suure Isamaasõja veterane küsimusega, kas võidupäeval peaks kandma must-oranži, niinimetatud Georgi linti, kas maksab kasutada seda sümbolit aktiivselt pidulikus atribuutikas. Veel aasta tagasi ei tekkinud küsimustki – loomulikult kanda. Sel aastal on see tõepoolest küsimus,“ ütles Flaks.

Veterani sõnul kasutavad neid värve oma sümbolina agressorid ja vallutajad, kes on tunginud Ukraina pinnale, okupeerinud tema osa ja üritavad teda hävitada.

„Mida siis teha? Loobuda meie võidu sümbolist ainult sellepärast, et seda kasutatakse Vene propagandas, et seda kasutavad separatistid, ksonofoobid ja antisemiidid? Ma arvan, et ei. Ma arvan, et see on Suure Võidu märk ning seda ei või uhkusega kanda mitte ainult meie, veteranid, vaid ka meie lapsed ja lapselapsed. Ma kutsun üles kandma koos must-oranži lindiga ka kolla-sinist, meie kodumaa lipu värve, meie riigi sümbolit,“ ütles Flaks.

Sellega näitavad veteranid Flaksi sõnul armastust oma kodumaa vastu, mis on langenud Venemaa sõjalise agressiooni ohvriks, ning näitavad, et kannavad suurte sõjaliste autasude värve võidu sümbolina Saksa natsismi üle, nende mälestuseks, kes hukkusid Suure Isamaasõja lahingutandritel, keda piinasid hitlerlikud timukad ja kes hävitati holokausti tules, aga mitte okupantide toetuseks.