Der Spiegeli paljastused on seotud NSA osakonnaga, mille nimetus on Tailored Access Operations ehk TAO, mida peetakse häkkerite eliitüksuseks, mis on spetsialiseerunud andmete varastamisele kõige keerulisematelt sihtmärkidelt, vahendab Fox News.

Viidates sisedokumentidele kirjutas Der Spiegel pühapäeval, et TAO ülesanne on „kättesaamatu kättesaamine“. Tsiteeriti anonüümseks jäänud luureametnikku, kes ütles, et TAO on kogunud kõige märkimisväärsemaid luureandmeid, mida USA on kunagi oma käsutusse saanud.

„Eelmise aastakümne keskosas õnnestus eriüksusel saada ligipääs 258 sihtmärgile 89 riigis – peaaegu igal pool maailmas,“ kirjutas Der Spiegel. „2010. aastal viidi üle maailma läbi 279 operatsiooni.“

Der Spiegeli teatel on TAO-l kõrgtehnoloogiliste seadmete kataloog eriti keeruliste juhtumite puhuks, sealhulgas monitorikaablid, mis on valmistatud spetsiaalselt ekraanile trükitava teksti jälgimiseks, raadiosaatjatega varustatud mälupulgad varastatud andmete ülekandmiseks ning seadmed mobiiltelefoni signaalide kinnipüüdmiseks.

Mõnede rünnakute puhul kasutab NSA ära nõrkusi interneti ehituses, et paigutada teatud arvutitesse pahavara. Ära kasutatakse ka juhtivate infotehnoloogiafirmade riist- ja tarkvara nõrkusi.

Kasutusel on ka vanamoodsad meetodid. NSA jälgib näiteks seda, kui sihtmärk tellib uue arvuti või muid seadmeid. Kliendile toimetatav riistvara võidakse kaaperdada, viia salajasse töökotta, kus see varustatakse spioonitarkvaraga, ja toimetatakse siis klindile.

Sellisel viisil seadmete kaaperdamine on NSA kõige produktiivsemate operatsioonide hulgas ning on aidanud koguda luureandmeid üle kogu maailma, selgub ühest Der Spiegeli tsiteeritud dokumendist.

NSA on võimeline jälgima ka Microsofti vearaporteid, mis on mõeldud selleks, et Microsofti insenerid võiksid tooteid parandada. NSA uurib neid raporteid, et spioonid oskaksid Windowsi kasutavatesse arvutitesse sisse murda. Microsofti kulul heidetakse isegi nalja, asendades tavapärase vearaporti sõnumiga: „Selle informatsiooni võib kinni püüda välisriigi signaalluure süsteem, et koguda üksikasjalikku informatsiooni ja kasutada paremini ära teie masinat.“