Nende organisatsioonide esindajad on veendunud, et Dumas’ eluloofilmi produtsendid on lasknud käest võimaluse tuletada vaatajatele meelde Prantsusmaa etnilist eripära ja autori rassilist päritolu, kirjutab The Daily Telegraph.

„Kas tõesti hakkab 150 aastat hiljem Barack Obamat mängima imelikus parukas valge näitleja? Kas valge võib täita Martin Luther Kingi rolli?” küsib assotsiatsioonide nördinud ühendnõukogu president Patrick Lozès oma avalduses.

Ka pole mustanahalisi Prantsusmaa kodanikke katuseorganisatsioon rahul sellega, et tänapäeval mäletavad vaid vähesed kaasmaalased, et Dumas-vanemal on neegritest esivanemad.

Nõukogu juhtkonna arvates on aprillis linastuva filmi loojad süüdi ka üsna vaieldava sisuga Dumas biograafia loomises. Näiteks tõestatakse filmis, et üle maailma tuntud ja armastatud raamatute tegelikuks autoriks on hoopis kirjaniku abiline Auguste Maquet.

Alexandre Dumas oli Haitilt pärit neegerorja lapselaps. Tema „Kariibi neegri” hüüdnime kandnud isa tõusis Napoléoni sõdade ajal armees kindrali auastmeni.