Nii “jah” kui “ei” protestile tuli õhtuks kohale kümneid tuhandeid inimesi. Kärpimis-vastaseid kogunes Kreeka parlamendi ette siiski oluliselt rohkem ning nende protestilaulud kõlasid võimsamalt kui “Ood rõõmule”, mida Euroopa Liidu lippudega lehvitavad kreeklased samal ajal olümpiastaadionil kuulasid.

“Ma loodan, et tulemus on “jah” Euroopale. Me ei taha üksnes eurot valuutana omada, tahame olla päriselt Euroopa osa,” sõnas veebiarendajana töötav ateenlane Alex Seimanidis pooldajate meeleavaldusel.

“Oleme mõistnud, et Tsiprase valitsus rääkis valesid algusest peale, nad ei rääkinud läbi ja nüüd on meil väga raske olukord nende pärast. Tundub, et nad juhivad riiki Euroopa Liidust välja, see oleks Kreeka jaoks katastroof,” märkis samal meeleavaldusel Ilias Polymenidis, kes töötab pealinnas rahandusnõunikuna.

Vastaste meeleavaldusel hõisati lavalt korduvalt, et kreeklased on tugev rahvas, kes võitleb oma õiguste eest. Sõnumiga, et referendumil vastu hääletamine ei tähenda eurotsoonist lahkumist ning et selle valega püütakse rahvast hirmutada, astus üles peaminister Alexis Tsipras.

“Tulime siia, sest usume, et peame kuidagi vastu hakkama. See on ainus võimalus, ainus demokraatlik relv, mis meil on,” märkis erasektoris töötav Marianthi. “Me arvame, et referendumil peaks vastu hääletama umbes 80 protsenti inimestest, siis on valitsusel rohkem jõudu järgnevatel päevadel läbi rääkida.”

“Protestime IMFi, Saksamaa, teiste sarnaste riikide, Euroopa keskpanga poliitika vastu, mida Kreekas juurutatakse,” sõnas insenerina töötav ateenlane Sergios. “Ma arvan, et kreeklased hääletavad “ei”, sest inimelu on olulisem kui rahandusküsimused,” märkis IT-spetsialist Kostas Naoumis.