Kella poole kümne ajal oli nii majaesine kui 27. keskkool neist juba pungil. Politseinikud ja ihukaitsjad hakkasid ajakirjanikke kitsa tänava ühte serve koondama. Kõigepealt viisakalt paludes, siis juba selgesõnaliste korraldustega, lõpuks eraldati osa sõiduteest lindiga.

Kuid politseinikud mängisid õues ootavad ajakirjanikud tegelikult üle, tõenäoliselt turvakaalutlustel. Nad koondusid tänava jalamile ning ootasid näiliselt peaministri saabumist sealt, palusid ajakirjanikel pidevalt teha tänavale ruumi, et auto saaks mööda sõita. Tsipras saabus veidi enne kella 11, ootamatult teiselt poolt, ülekandebusside vahelt, astus otsejoones majja.

Ta teatas pärast hääletussedeli kasti laskmist, et keegi ei tohi ignoreerida inimeste tahet elu enda kätesse võtta. Välja astudes tervitasid kohalikud teda järjepidevate “ei”-hõigetega. Tung peaministrit pildi peale saada oli nii suur, et ihukaitsjad tegid talle teed tugevate tõugetega.

Hommikul kell seitse avati üle riigi korraga 19 159 valimisjaoskonda, oma hääle võiks lisaks peaministrile täna anda 9,9 miljonit inimest. Tulemusi oodatakse kella 21 ja 23 vahel. Selleks ajaks peaks ligi 4800 kohalike kohtute esindajat numbrid mobiiltelefone kasutades komisjonile saatma.