"Täna hommikul kell 10.20 rünnati gradi rekettidega Ukraina kontrolli all olevat Popasna linna Luganski oblastis. Purustusi said kiirabihaigla, lastead ja mitmed elumajad. Rünnakus hukkus üks elanik, kolm sai vigastada.

Kiirabihaigla juht ütles Delfile, et töötajad pääsesid läbi ime. “Kui kuulisme kärgatust, hüppasime kabinettidest koridori,” kirjeldas ta olukorda. “Kahjuks peame maha kandma kolmest kiirabi autost kaks.” Üks kiirabiauto põles maha garaažis, teine oli saanud killutabamusi.

Tuletõrjujad nägid pärastlõunal vaeva viimase rünnakus süttinud hoone kustutamisega. Popasna kesktänaval Madalast trükikoja hoonest oli järel vaid telliskiviseinad, puitkonstruktsioon põles suure leegiga. Kõrval asuva kaupluse aknad olid raketi kildudest purunenud.

Popasnas ringi vaadates võib pidada imeks, et vaid üks inimene hukkus. Üks rakett oli kägarasse keeranud elumaja aia ning selle killud täkkind majaseina. Rünnaku ajal majas olnud Olga ütles Delfile, et ta oli vaid sekundid enne plahvatust õuest tuppa tulnud. “Oh jumal, oh jumal, mida me halba oleme teinud, et meid nii karistatakse,” ütles Olga pisarsilmil. “Me tahame vaid rahu.”

Popasna asub rindejoonel, LNRi väed asuvad linnulennult 10 kilomeetri kaugusel Pervomiaskis ning teistes ida ja lõuna pool asuvates linnades. Gradi raketisüsteemi laskeulatus on umbes kahekümmend kilomeetrit. Popasnas linnapea Juri Onišenko ütles Delfile, et ju sooviti rünnakuga tervitada täna linna külastanud Luganski kuberneri Gennadi Moskali.

Hommikune raketirünnak on järjekordseks tõestuseks, et Venemaa toetatud separatistid ei pea kinni vaherahust. Nad pole viinud üle 100mm kaliibriga relvastust kokkulepitud kaugusele rindejoonest, ega lõpetanud rünnakuid Ukraina kontrolli all olevate linnade vastu," kirjeldas Meikar.

Popasna linn asub Luganski oblastis, elanikke on ligi 26 000.