Euroskeptik Chris Ward ütleb Delfile, et referendum on pannud kodanikud poliitikast rohkem huvituma kui tavaliselt. "Me tahame oma riiki tagasi. Brüssel ja EL tahavad meilt võtta igasuguse võimu, aga meie tahame omaenda seadusi teha ja ise oma piire kontrollida."

Tema kaaslane, juuratudeng Mary märgib, et tal on ka europooldajatest sõpru. "Vahel on debatt läinud liiga kaugele, aga ma arvan, et korralikud inimesed on mõlemas leeris enamuses ja tahavad riigile kõige paremat - lihtsalt ollakse eri meelt selles osas, mis parem on." Mary jaoks on küsimus eelkõige demokraatias. "Ei ole õige, kui seadusi tehakse nii, et meie riigi parlament selles kaasa ei saa rääkida."

Teisel pool ristmikku jagab oma lendlehti üksik euroliidu toetaja, hallipäine Helen Lewis. Ta on kampaaniaga tegelenud viimased viis nädalavahetust ning tuli kolmapäeval välja lõpuspurdi tegemiseks.

"See on konservatiivne piirkond, nii et paljud inimesed toetavad siin lahkumist," kommenteerib Lewis. Aktivisti hinnangul on kampaania olnud ebatavaliselt mürgine ja vihkamist täis. "Korraliku poliitilise arutelu asemel on toimunud moonutamine, jutt on viidud majandusele ja immigratsioonile. Minule meeldib, et Euroopast inimesed siia tulevad, nad töötavad väga tublisti."

"See on vale!" hõikab teine vanem daam, kes parasjagu möödumas on. "Mina pooldan lahkumist ja demokraatiat!"

Lewis lisab, et tema arvates aitab EL valitsuse poliitikat tasakaalustada. "Meil on praegu väga äärmuslikult parempoolne valitsus. Ja mind huvitab keskkond, randade kaitse, reostusega võitlemine - kõik need valdkonnad, kus EL hästi hakkama saab."

Loe pikemat reportaaži järgmisest LP-st!