Taolise värviliste revolutsioonide sümboli tõid endaga kaasa Himki metsa kaitsjate liidrina tuntust kogunud Jevgenia Tširikova ja kaks tema võitluskaaslast. Nende pokriviimist saatsid hüüded "Häbi!" ja "Vabadust!"

"Telk Kremli ees - see sümboliseerib vastupanu ebaseaduslikule võimule," säutsus Tširikova juba politseibussist Twitteri vahendusel.

Sadakond "Valge Väljaku" nime saanud aktsioonil osalejat liikusid edasi meelt avaldama politseijaoskonna ette, kus vahistatuid kinni hoitakse.

Valge väljaku üritus ise möödus erakordselt rahulikult. Üllatuslikult said Punasel väljakul koguni televisiooni võttegrupid oma profikaameratega filmida. Muidu on selleks vaja FSO ehk presidendi julgeolekuteenistuse luba. Seekord ei tulnud keegi operaatoritelt isegi dokumente küsima.

Enne Valget väljakut korraldati flashmob Valge metroo, mille käigus kaunistatud Ploshad Revolutsii metroopeatuse kujud valgete lintidega. Selle aktsiooni käigus arreteeriti ka paar aktivisti, kes kleepisid seintele üleskutseid osaleda 6. mail aset leidval nn rahvuslikul marsil.

Valgele väljakule tuli kohale ka mitmeid eelmistelt meeleavaldustelt tuntud nägusid. Teiste seas liikusid ja rääksid inimestega Boriss Nemtsov ja Vasakrinde juht Sergei Udaltsov. Keegi siiski mingeid loosungeid ei skandeerinud.

Kümmekond inimest olid kohal lastega, kellest kõige pisemad magasid vankrites. Ühe meeleolukama esinejana paistis silma noormees kitarriga, kes laulis vastupanust ning kodumaa-armastusest.

Paljud kohaletulnud kandsid kokkupõimituna Georgi oranžimusta ja opositsionääride valget lindikest. Ka Nemtsov kandis neid mõlemaid. Siiani on kremlimeelsed jõud üritanud kuvada Georgi linti kui enda tunnusmärki, opositsionääre nõnda nörritades. Mitmed neiud jalutasid valgete krüsanteemidega, mida peetakse samuti vastupanu sümboliks.

Veidi elavust põhjustasid paarkümmend nooremapoolset tegelast sõduririietuses, kes valjult lauldes üle Punase väljaku liikusid. Kolleegide ajakirjanike sõnul on tegemist arvatavasti mõne kremlimeelse noorteorganisatsiooniga. Hiljem üritasid noorukid kinkida valgete lintidega inimestele Georgi lindikesi, mille viimased hea meelega vastu võtsid ja vastu enda omi pakkusid. Vähemalt ühele neiule vahetuskaup sobis.

Tänane opositsiooni ja võimude „teineteisemõistmine“ oli samm edasi eelmisest nädalavahetusest, kui ausaid valimisi nõudnud nn valgete lintide liikumine tahtis korraldada samalaadset välkprotesti ehk flashmobi Punasel väljakul. Siis sulgesid võimud väljaku ega lubanud kedagi sinna sisse. Kes värava juurde liiga pikaks pidama jäi, võeti kinni. Pokri viidi paarkümmend inimest lihtsalt valge paelakese või õhupalli kandmise eest. Selles tulenevalt on Moskvas liikvel naljad, kuidas liiga valge värvi riietusega võid võimude kõrgendatud huvi alla sattuda.