"2200 politseinikku turvab," ütles Ibrus.

Tema sõnul on inimesed tihedalt üksteise kõrval tänaval ning meeleolu on ülev. "Kohaletulnud juba laulavad ja plaksutavad," märkis Ibrus.


Kui esialgne plaan oli liikuda Voltaire'i tänavale, siis see enam ei õnnestu. "Marss toimub kolme eri tänavat pidi," märkis Ibrus, et ühele tänavale osalejad ära ei mahu.

Ta lisas, et ka metrood on nüüdseks rahvaummikuid täis.

Pariisis kohapeal viibiv Eesti Päevalehe reporter Kadri Ibrus andis ka teada, et sisuliselt kogu südalinn on marssijatest ja politseist ummistunud.

“Enne marsi algust pakuti, et kohale tuleb umbes 700 000 inimest, aga nüüd juba arvatakse, et see number on suurem,” lausus Ibrus rahvamöllu seest.
Marss suundub edasi mööda kolme erinevat tänavat, inimesed hõiskavad, laulavad marseljeesi.

Mööda Voltaire’i tänavat liiguvad kõige ees riigijuhid ning välisriikide esindajad, terrorirünnakutes hukkunud inimeste perekonnad ning nende järgi juba ülejäänud inimesed. “Eraldi sümboliks on muutunud pliiatsid. Inimesed kannavad pliiatseid kõrva taga, joonistavad neid plakatitele jne. Nad kõik annavad edasi sõnumit, et vägivallaga pliiatsi ehk sõnavabaduse vastu ei saa."

Marsi eesotsas sammuvad poliitikud turvalisuse nõuete tõttu tõenäoliselt kogu marssi siiski kaasa ei tee ning õige varsti on juba oodata nende ühist avaldust. Ainsa suurema erakonnana puudub Pariisi marsilt paremäärmuslik, Marine Le Peni juhitud Front Nacional.

Marsis osalevate inimeste meeleolu on Ibruse sõnul pigem lõbus ja optimistlik, omavahel visatakse isegi nalja.