Mässuliste staabiülema asetäitja Eduard Bassurin teatas neljapäeva õhtul, et Donetski rahvavabariik tegi Ukraina võimudele ettepaneku kehtestada alates kella 8-st reedel täielik relvarahu rahumeelsete elanike väljaviimiseks Debaltsevest ning Kiiev võttis selle ettepaneku vastu. Bassurini sõnul hakatakse elanikke Debaltsevest ja Vuglegirskist evakueerima kell 10, vahendab RIA Novosti.

„Ametlik paber, millele oli alla kirjutatud terrorismivastase operatsiooni staabis, tuli alles hommikul. Selles on öeldud, et kella 8-st kuni 10-ni ja 14-st 17-ni tuleb peatada telegrammis näidatud territooriumi tulistamine suurtükkidest – see on suundadel Debaltseve-Vuglegirsk ja Debaltseve-Artemivsk,“ ütles Bassurin telekanalile 112 Ukraina.

Ukraina siseministri nõunik Zorjan Škirjak kinnitas relvarahu kehtestamist. „Äsja kinnitati „roheline koridor“ Debaltsevest. Ma viibin seal. Toome inimesed välja,“ kirjutas Škirjak Facebookis.

Donetski linnavõimude teatel sõitis administratsiooni juht Igor Martõnov hommikul 11 bussist koosneva kolonniga Vuglegirskisse, et tsiviilisikud evakueerida. Vuglegirski elanikud viiakse Donetski rahvavabariigi territooriumile.