Obama administratsioon ei ole seni soovinud üle anda selliseid luureandmeid, mida ukrainlased võiksid kasutada enese kaitsmiseks. Asjaga kursis olevad USA ametnikud ja kongresmenid ütlesid Daily Beastile, et USA kõrgetele sõjaväelastele on antud juhised hoiduda teavitamast oma Ukraina kolleege detailides selle kohta, mida USA piiridele koondatavatest Vene vägedest teab.

USA luurekogukonna üksikasjalikku analüüsi potentsiaalse Vene sissetungi kohta on jagatud ainult kongressi, Ameerika poliitikute ja Obama administratsiooni liikmetega. Analüüs sisaldab näiteks üksikute Vene üksuste geograafilist paiknemist ning ennustusi selle kohta, kuidas neid üksusi potentsiaalse sissetungi korral kombineeritult kasutataks.

Üha enam on märke, et sissetung on lähedal, kirjutab Daily Beast. USA luureagentuurid on väidetavalt tuvastanud sissetungiks vajalikud varustusliinid. Välihaiglad ja mobiilsed meditsiiniüksused on jalaväelaste, tankikolonnide ja suurtükiväeüksustega kaasas. Kui Venemaa teatas veebruaris sõjaväeõppustest Ukraina lähedal, ei märganud USA luure selliseid varustusliine ega meditsiiniüksusi.

Ameerika välispoliitika nõukogu Venemaa-ekspert ja USA armee sõjakolledži endine professor 24 aasta jooksul Stephen Blank ütles, et mobiilsete sõjaväehospidalide kohalolu on eriti tähtis. „Mobiilsed sõjaväehospidalid tähendavad sõjaks valmistumist, see tähendab, et nad valmistuvad ohvriteks.“

USA kõrge luureametnik ütles Daily Beastile, et luureandmete jagamist selliste riikidega nagu Ukraina dikteerivad pikaaegsed luureandmete jagamise kokkulepped. Ukraina puhul ei jaga USA ajalooliselt palju andmeid, sest kardetakse, et Kiievile edastatud informatsioon jõuab Moskvasse. Kuni veebruarini olid Ukraina armeel Venemaaga tihedad sidemed. Võimalus, et Ukraina armee on täis Vene sõjaväeluure GRU agente, on suur. „Me peame leidma tasakaalu jagatava informatsiooni ja välisriikide luureteenistuste soovi vahel mõista meie allikaid ja meetodeid,“ ütles anonüümseks jäänud allikas.

Praeguste hinnangute järgi on Venemaa koondanud Ukraina piirile 80 000 sõdurit. USA staabiülemate komitee strateegiliste plaanide ja poliitika direktor viitseadmiral Frank Pandolfe ütles teisipäeval esindajatekoja relvajõudude komiteele, et Vene vägede hulgas on lennukeid ja helikoptereid, tanke, suurtükke, kergjalaväge ning erioperatsioonide jõude. Pandolfe'i sõnul on Vene sõjaväel võime neid üksusi sünkroniseeritult kasutada.