Meditsiiniringkondade esindaja ütles Interfaxile, et plahvatuskohal suri kuus inimest, veel seitse suri haiglas, vahendab BNS.

Kokku viidi haiglatesse sada inimest, neist kahe seisund on kriitiline, 14 raske, 47 keskmine, 24 rahuldav. Ülejäänud lasti pärast esmaabi osutamist koju.

Dagestani siseministeeriumi andmetel on hukkunute seas seitse politseinikku, veel 34 õiguskaitseorganite töötajat on haavatud.

Neljapäeva õhtul plahvatas Mahhatškala äärelinnas Kizljari suunduva tee ääres asuvas politsei kontrollpunktis võimas pomm, mis asus kontrolliks peatatud sõiduautos Lada Priora.

“Plahvatuse tulemusena tekkis kontrollpunktis ja sellega külgnenud territooriumil tulekahju. Mõni minut hiljem saabusid sündmuspaika kiirreageerimisjõud,” seisab riikliku terrorismivastase komitee teates.

Kell 22.45 Moskva aja järgi, kui sündmuskohale olid saabunud meedikud ja tuletõrjujad, plahvatas teine pomm, mis asus eeldatavalt liikluspolitsei punkti lähistele pargitud sõidukis Gazel.

Plahvatuste uurimiseks algatati kriminaalasi terrorismi paragrahvi alusel, teatas Dagestani juurdluskomitee.

Terrorismivastase komitee teatel oli plahvatanud pommide võimsuseks vastavalt 30 ja 50 kilo trotüülekvivalendis.

Õiguskaitseorganite allikas ütles Interfaxile, et sündmuskoha uurimisel leiti sealt eeldatavate enesetapuründajate – mehe ja naise – surnukehade fragmente.