25-aastane blondiin oli kaptenisillal, kui laev Giglio saarele ohtlikult lähedale sõitis, et kapteni vana sõpra tervitada ja avaldada austust laeva ülemkelnerile, kelle perekond on saarelt pärit, teatab Daily Telegraph.

Cemortan oli teadetekohaselt laeva ühe meeskonnaliikme külaline ja ta võib olla see naine, keda reisijad nägid reede õhtul mõni tund enne karile sõitmist kapten Francesco Schettinoga joomas ja lobisemas.

Itaalia õiguskaitseorganid, kes õnnetust ja kapteni käitumist uurivad, soovivad Cemortani üle kuulata. Facebooki konto andmetel on naine sündinud Moldova pealinnas Chişinăus ja elab Rumeenia pealinnas Bukarestis.

Võimud usuvad, et naine võib heita valgust sellele, mis toimus kaptenisillal hetkel, kui hiiglaslik kruiisilaev karile sõitis ja selle külg lõhki rebenes.

Kogu juhtumi teeb veelgi kummalisemaks see, et naine ei olnud teadetekohaselt ametlikus reisijate ja meeskonnaliikmete nimekirjas.

Kui sai teatavaks, et Itaalia prokuratuur tahab Cemortaniga vestelda, kirjutas ta oma asupaigaks Facebookis "Bukarest, Rumeenia" asemel "Sansibar, Tansaania".

Intervjuus Moldova telejaamale Jurnal TV ja kohalikule ajalehele ütles Cemortan, et sõi õnnetuse õhtul kell 21.30 laeval sõpradega õhtust.

Hiljem kutsuti ta kaptenisillale, pole teada, kas selleks, et nautida Giglio saarest möödumise vaatemängu või hiljem, et edastada reisijatele teateid vene keeles.

Laevalt evakueerumine oli Cemortani sõnul õudne kogemus. „Oli pime. Ma leidsin väljapääsu fluorestseerivate juhtjoonte järgi. Ma kuulsin kuidas igasugused asjad kukkusid. Inimesed karjusid.“

Cemortan pääses laevalt minema kell 23.50. Tema väitel oli kapten siis alles laeval.

Arvatakse, et Cemortan on varem töötanud laeva omanikfirma Costa Crociere heaks tantsija ja reisijate teenindajana, kuid viimasel reisil oli ta puhkusel.