Nancy Lanza, kelle poeg Adam kasutas ema relvakogu reedel toimunud tapatalguteks Conecticuti osariigis Newtownis asuvas Sandy Hooki koolis, kuulus niinimetatud „prepperite“ ehk ellujääjate liikumisse, mis kutsub üles valmistuma sotsiaalseks kaoseks, kogudes varusid ja õppides relvi kasutama, vahendab Daily Telegraph.

„Ta valmistus halvimaks,“ ütles sugulane Marsha Lanza ajakirjanikele. „Viimane kord, kui me teda isiklikult külastasime, rääkisime me ettevalmistumisest – kas te olete valmis selleks, mis juhtub, kui majandus kokku variseb?“

Nancy Lanza rääkis vähem kui nädal enne tulistamist ka hirmust, et ta kaotab poja. „Ta ütles, et asi läheb hullemaks. Tal oli raskusi pojaga suhtlemisel,“ ütles üks sõber, kes eelistas anonüümseks jääda.

Politsei teatel oli 52-aastasel naisel viis seaduslikult registreeritud relva, millest vähemalt kolm 20-aastane poeg kaasa võttis. Enamikku ohvritest tulistati automaatrelvast, kuid Adamil oli kaasas ka kaks käsirelva ja autosse jättis ta püssi.

Adam Lanza tulistas surnuks terve klassitäie 6-7-aastasi lapsi koos õpetajaga. Connecticuti meditsiiniametniku dr Wayne Carveri sõnul olid vigastused kõige hullemad, mida ta näinud on. Mõnda lastest oli tulistatud 11 korda.

Connecticuti osariigi kuberneri Dannel Malloy sõnul oleks hukkunute arv võinud olla palju suurem ja Lanza võis kavandada palju rohkemate inimeste tapmist.

„Me oletame, et ta kuulis reageerijaid tulemas ja ilmselt sel hetkel otsustas võtta endalt elu,“ ütles Malloy.