Kampaaniameeskonnale lähedased allikad kirjeldavad tervet rida valesamme, millest kõige tuntum on nüüd juba mitu päeva kestnud võitlus Iraagis hukkunud moslemist USA sõduri isa Khizr Khaniga, vahendab CNN.

Trump on kulutanud päevad pärast demokraatide parteikongressi vaieldes, kas Khani poeg on kangelane või mitte, ning teisipäeval sukeldus Trump sama kahjulikku uudistetsüklisse teemal, kas ta toetab esindajatekoja spiikrit Paul Ryanit ja 2008. aasta presidendikandidaati John McCaini nende eelvalimistel.

Hästi informeeritud vabariiklaste allikas ütles CNN-ile, et osa Trumpi kampaaniameeskonnast – ja isegi kampaania juht Paul Manafort – tunneb Trumpi viimase aja väljaütlemisi arvesse võttes, et raiskab oma aega. Kaks Trumpi kampaaniale lähedast allikat ütlesid eraviisiliselt, et soovivad, et Trump vabandaks Khanide perekonna ees, kuigi viimased ründasid Trumpi demokraatide parteikongressil avalikult. Üks neist allikatest ütles, et tema arvates peaks Trump minema veelgi kaugemale ja vabandama kõigi sõjaväelaste perekondade ees.

Kaks Trumpi siseringi kuuluvat allikat ütlesid, et vabariiklaste rahvuskomitee esimees Reince Priebus on viimastel päevadel Trumpiga mitmeid kordi rääkinud ning andnud edasi kõrgete parteijuhtide ja annetajate jahmatuse.

Trumpile on edasi öeldud, et ta kaotab niigi hõredat toetust partei establishment’is ning et juba niigi skeptilised annetajad liiguvad väljapääsude poole või ütlevad, et ei saa tõsise edasiminekuga arvestada, sest Trump näeb välja nii mürgine.

„(Manafort) on selgeks teinud, et keegi ei saa teda aidata, kui keegi ei usu, et ta teeb, mida võitmiseks vaja,“ ütles Trumpi kõrgetasemeline abi.