Ametivõimud jõudsid noormehe mõttemaailmani läbi suhtlusvõrgustiku Instagram, kus ta kõneles mõttekaaslastega mehhiklaste tapmisest, mustanahaliste ketti panemisest ja avaldas arvamust, et geidele tuleks „kuul kuklasse lasta“.

19-aastane Cruz osales grupis „Murica (Ameerika lipu emotikoon) (kotka emotikoon) suurepärane“, kus ta tegi maha juute ja rassidevahelist abielu, olles eriti vihaselt meelestatud valgete naiste suhtes, kes on abiellunud mustanahaliste meestega.

Ta jättis endast sotsiaalvõrgustikku maha ka märke soovist korraldada tulitamine, postitades video, kus ta kõmmutab aknast välja ja arutab oma plaane osta kuulivest. Kui üks kaasvestleja Cruzilt aru päris, miks ta tahab kuulivesti osta, vastas ta: „koolitulistajate“ pärast. Ühel hetkel märkis ta silmatorkavalt: „ma arvan, et ma tapan palju inimesi“, kuid andis seejärel mõista, et tegi pelgalt nalja, väidab CNN.

Cruz uhkustas ka, et saatis president Donald Trumpile kirja ja sai viimaselt vastuse, kuigi ametlikku kinnitust selle kohta ei ole.