"Minu meelest oleks suur viga astuda ühepoolseid samme ja eemalduda rahuprotsessist, ja kui see juhtub, siis järgnevad vältimatud tagajärjed mitte ainult siin, vaid kogu maailmas," ütles Clinton Iisraeli Raadiole.

Palestiina liider Yasser Arafat on öelnud, et kavatseb pärast 13. septembrit iseseisva Palestiina riigi välja kuulutada, ükskõik, kas tema ja Iisraeli peaminister Ehud Barak jõuavad selleks varemmääratud tähtajaks rahulepingu sõlmida või mitte.

Iisraeli Raadio edastas katkendeid Iisraeli televisiooni usutlusest Clintoniga, mis esitatakse reedese päeva jooksul ka täielikult. Raadio teatel oli Clintoni hoiatus vastuseks küsimusele USA Kongressi ähvarduse kohta kärpida Palestiina Omavalitsusele antavat abi, kui Arafat peaks ühepoolselt iseseisvuse kuulutama.

Iisraeli ametiisikud on hoiatanud, et ühepoolne iseseisvusdeklaratsioon võib regioonis kaasa tuua uue vägivallalaine. Iisrael võib vastuseks annekteerida Jordani läänekalda ja Gaza sektori alad, kus ikka veel paiknevad Iisraeli väed. Seniste rahulepete kohaselt on Iisrael andnud umbes 40 protsenti Läänekalda ja Gaza maadest Palestiina Omavalitsuse haldusse.