Ametlikult mõisteti Kiriakou kaheks ja pooleks aastaks vangi siiski ühe agendi isiku paljastamise eest ning kuigi mees kuritegu tunnistab, usub ta endiselt, et tegelikult mõisteti ta vangi hoopis meediale antud tunnistuse pärast. Hoolimata sellest on ta uhke oma rolli üle piinamismeetodite vähendamisel.

Hääletades Obama poolt, uskusin ma, et see toob poliitikasse positiivse muutuse, kuid tegelikult muutust ei tulnudki, ütles ta Venemaa riiklikule telekanalile RT . "Ma ei uskunud kunagi, et võiksin vangi minna president Obama valitsemise ajal. Mitte kunagi."

"Enamus inimesi ei mõista, et president Obama on end ümbritsenud samade luureagentuuri nõustajatega, kellega president Bushgi."

Ühe näitena toob Kiriakou välja tulevase CIA juhi John Brennani, kes president Bushi ajal oli USA riikliku terrorismivastase keskuse juht ning kellel oli väidetavalt piinamistes suur roll.

"Ma arvan, et temast saab selline (CIA -toim.) juht, kes on ekstreemselt agressiivne. Ja kes arvatavasti kõnnib seaduse piiril."

Küsimusele, kas Kiriakou ka ise piinamistel osales, vastas mees raudselt eitavalt.

"Ei, jumal tänatud, ma ei osalenud ühelgi piinamisel. Kui ma naasin Pakistanist 2002. aasta varasuvel, küsiti minult soovi kohta saada CIA väljaõpet piinamismeetodite käsitlemisel, ma ütlesin ei. Seal oli 14 inimest koos minuga, kellele see pakkumine tehti. Kaks ütlesid ei ja lõpuks otsustas  teine mees, mitte mina, meelt muuta. Seega olin ainus, kes pakkumise tagasi lükkas," rääkis Kiriakou.

Mehe sõnul ringleb maailmas seoses al-Qaidaga mitmeid jutte, mis absoluutselt tõele ei vasta.

"Ma arvan, et üks hea müüt, mis mind itsitama ajab, on seotud president Bushi tehtud avaldusega, kus ta väitis, et nad (terroristid -toim) vihkavad meid, sest me armastame vabadust. Ma tean al-Qaidat. Ma olen kohtunud al-Qaida võitlejatega. Mul on olnud nendega vestlusi, ma olen istunud al-Qaida liidritega ühes lauas. Ja ma võin teile isiklikust kogemusest öelda, et põhjus, miks need inimesed relva meie vastu tõstavad, on hariduse puudumine."

Kiriakou leiab, et paljude nn terroristide tapmised on põhjendamatud: "Me leiame end tapmas inimesi ja paljudel juhtudel lapsi ilma mingite kuritegevusele või terrorismile viitavate tõenditeta."

Kiriakou 2007. aastal meedias paljastatud piinamismeetoditest üks jõhkramaid on inglise keeles waterboardingina tuntud meetod.

Varasemalt on ajakirjanduses seda kirjeldatud nii: kõigepealt kleebitakse suu ja nina peale kleeplint, kuhu on tehtud avaus vooliku jaoks. Seejärel valatakse ülekuulatava kõrist vooliku kaudu alla vett. Ahelates ülekuulatav tõmbleb, sest lämbumistunne tekitab eheda surmahirmu. Ka kõige kangem peab vastu maksimaalselt kaks minutit, kuni on valmis rääkima kõike, mida oodatakse. Psühholoogilised armid nagu paaniline hirm vihma või duši ees võivad jääda teda saatma aga kogu eluks.

Eri allikate väitel pole CIA seda meetodit kasutanud 2003. või 2005. aastast saadik ning ka siis vaid “käputäie” praeguste Guantanamo vangide peal. Tuntuima waterboardingi saavutusena suutsid CIA spetsialistid sundida 11. septembri rünnakute peakorraldajaks peetavat Khalid Sheikh Mohammadi tunnistama üles osalust 31 terroriaktis.