USA ametnikud ütlesid Reutersile, et Trump saab keskmiselt ühe presidendi luurebriifingu nädalas, mida on kaugelt vähem kui enamikul tema eelkäijatest, kuid tulevane asepresident Mike Pence kuulab ära umbes kuus briifingut nädalas.

Endine demokraadist kongresmen Panetta, kes oli president Barack Obama esimesel ametiajal CIA direktor ja kaitseminister, ütles Dubais toimunud foorumil, et Trumpi vastumeelsus ei saa püsima jääda.

„Ma olen näinud presidente, kes on küsinud küsimusi, kas need luureandmed on kinnitatavad, mis on nende luureandmete allikad, aga ma ei ole kunagi näinud presidenti, kes oleks öelnud: „Ma ei taha neid asju.“,“ ütles Panetta. „Kui me elame üle järjekordse rünnaku ja luureametnikel on viiteid või informatsiooni, mis puudutab seda rünnakut, ja president ei tahtnud seda kuulata mis iganes põhjusel, langeb vastutus selle rünnaku eest presidendile.“

Pühapäeval antud intervjuus telekanalile Fox News ütles Trump, et luurebriifingud on tema arvates iseennast kordavad ning ta mõistab potentsiaalseid ohte juba niigi.

„Teate, ma olen tark inimene. Mulle ei pea ütlema samu asju samade sõnadega iga päev järgmised kaheksa aastat,“ teatas Trump.

Panetta sõnul peaks Trump kuulda võtma USA luureagentuuride hinnangut, et Venemaa sekkus küberrünnakutega USA presidendivalimistesse.

„Mis puutub Venemaa sekkumisse meie viimasesse kampaaniasse, siis 17 luureagentuuri nõustuvad, et Venemaa on selles jõupingutuses osalenud. Ma arvan, et president teeks hästi, kui ütleks, et me peame kindlaks tegema, mis oli Venemaa roll, me peame seda uurima ja tagama, et seda ei juhtu enam kunagi,“ ütles Panetta.