Asi sai alguse, kui Bruni õde Valeria palus oma õe abi, et viimase abikaasa peataks kohtuotsuse, millega oleks Itaaliale välja antud Marina Petrella, kes on end Itaalia võimude eest juba 15 aastat Prantsusmaal varjanud, kirjutab Daily Mail.

Erakordset juhtumit kinnitati ka Elysee paleest, kus pressiesindaja ütles, et presidendiproua ja tema õde tegid palju, et president oleks teadlik Marina Petrella raskest seisundist. Nimelt viibib Petrella praegu raskes seisundis ühes Pariisi haiglas.

Omalt poolt ütles ka president Sarkozy, et naine oleks väljaandmise korral võinud surra ning sellest informeeriti ka Itaalia võimuorganeid.

Uudis võeti Itaalias vastu suure raevu ja nördimusega ning diplomaatiliste allikate kinnitusel on Prantsuse-Itaalia suhted tõsiselt kannatada saanud.

Paljud peavad selle sündmuse taustal ka Sarkozy’d ka kahepalgeliseks, sest president on varem lubanud terrorismi osas nulltolerantsi.

Samuti kinnitas ta eelmisel aastal mitmel korral, et kunagine sotsialistist president Francois Mitterandi poliitika, et Punase Brigaadi endised liikmed, kes on loobunud ekstremismist, saavad Prantsusmaal varjupaika, enam ei kehti.

Eriti üllatavaks muudab äsjase sündmuse tõsiasi, et Bruni perekond lahkus 1970. aastatel Itaaliast just terrorismikartuse tõttu.

Bruni õed sündisid rikkasse ettevõtjate perekonda, kes emigreerus Prantsusmaale, sest pereliikmed kartsid inimrööve, mis oli osa Punaste Brigaadide tollasest terrorilainest, mis tipnes 1978. aastal Itaalia peaministri Aldo Mori röövimise ja tapmisega.

54-aastane Petrella mõisteti 1992. aastal Roomas tagaselja süüdi mõrvas, inimröövis, inimröövi katses ja relvastatud röövis. Ta põgenes 1990. aastatel Prantsusmaale ja arreteeriti alles eelmisel aastal rutiinse dokumendikontrolli raames Pariisi lähedal.

Prantsuse kohus otsustas detsembris, et naine saadetakse Itaaliasse tagasi. Teda hoiti alguses vanglas, kuid varsti viidi ta näljastreigi tagajärjel haiglasse. On väidetud, et praegu on naine enesetapukalduvustega ning kaalub kõigest 40 kilogrammi.

Vihased itaallased ja eriti Punaste Brigaadide ohvreid ühendavad organisatsioonid plaanivad nüüd lausa protestiaktsioone Prantsusmaa vastu korraldama asuda.

Samas ei ole teada, miks Carla Bruni ja tema õde üldse Petrella juhtumi vastu huvi tundsid. Carla Bruni õe sõnul ei ole küsimus poliitiline vaid humanistlik, sest Petrella on väga haige.