Peaminister ütles ajalehele, et Euroopa Liidust lahkumine tooks kaasa kasvava inflatsiooni, finantsturgude ebastabiilsuse ja põhjustaks varade hindade langemist. Brexit ohustaks n-ö riigipensionite „kolmiklukku“, mis garanteerib nende tõusu, ütles ta.

„[Pensionitõus] ei oleks [Euroopa Liidust lahkumise korral] lihtsalt jõukohane,“ tõdes Cameron.

Rahandusminister George Osborn hoiatas samal ajal, et Brexitiga kaasnev majanduslangus ähvardaks ka kaitsekulutusi, mida võib tulla vähendada kuni 1,5 miljardi naelsterlingi jagu.

Cameron ütles usutluses ajalehele The Sunday Telegraph, et Euroopa Liidust lahkumine jätaks avalike kulutuste eelarvesse 20 kuni 40 miljardi naelsterlingi suuruse musta augu.

„Me oleme teinud rohkelt pingutusi, et kaitsta pensionäre,“ ütles peaminister, rõhutades „kolmiklukku“, mille kohaselt tähendab sissetulekute kasv ka pensionite tõusu. Rahandusministeeriumi arvutuste kohaselt tähendaks EList lahkumine aga inflatsiooni määra tõusu 2,5 protsendi võrra.

„Me tegime seda kõike kasvava majanduse eelduses,“ tõdes ta. „Isegi kui me seda moraalselt õigustaks, ei oleks pensionite kasv tegelikult lihtsalt enam jõukohane.“

Uuringufirma YouGov värske avaliku arvamuse küsitlus ajalehele The Times näitas, et Euroopa Liidust lahkumist toetas 43 ja liitu jäämist 42 protsenti vastanutest. See tulemus jääb uuringu veaprotsendi piiresse.

Suurbritannia otsustab Euroopa Liitu jäämise või sellest lahkumise referendumil 23. juunil.