„Registreerimata alaealised hulguvad eksinuna ringi, mõeldes, kus nad öö veedavad,“ ütles Piirideta Arstide esindaja Samuel Hanryon AFP vahendusel.

Märulipolitsei laagri peavärava juures ei lasknud alguses kellelgi laagrisse oma asjade järele naasta, kuid leebus hiljem ja lasi sadakond inimest sisse.

Pas-de-Calais’ prefekt Fabienne Buccio kuulutas kolmapäeval laagri evakueerimise lõppenuks ning teatas, et on pööratud uus lehekülg, kuid saatjata alaealiste saatus jäi segaseks.

Umbes 1500 neist majutati ajutiselt laagri juures asuvatesse elamiseks kohandatud merekonteineritesse, mis on nüüd täis, teatas nende eest hoolitsemisega tegelev organisatsioon France Terre d’Asile.

Organisatsiooni juht Pierre Henry ütles AFP-le, et umbes 40 last viiakse neljapäeval Suurbritanniasse lisaks enam kui 200-le, kelle London eelmisel nädalal vastu võttis. Veel 40 saadeti ajutisse keskusse Ida-Prantsusmaal, kus nad ootavad oma juhtumite menetlemist.

Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve teatas, et kõik alaealised, kellel on kinnitatud peresidemeid Suurbritannias, saadetakse sinna.

Prantsuse võimud on lubanud, et need, kes nõustusid „Džunglist“ äraviimisega, võivad taotleda varjupaika.

Buccio sõnul oli kolmapäeva õhtuks bussidega varjupaikadesse üle Prantsusmaa minema viidud vähemalt 6600 inimest. Hinnanguliselt elas laagris 6400-8100 inimest, enne kui operatsioon esmaspäeval algas.

Paljud kohalikud kardavad aga, et kui „Džungel“ on maa pealt pühitud, kerkivad samasse piirkonda uued laagrid.

Calais’ linnapea Natacha Bouchart ütles, et teade laagri lõpu kohta on enneaegne.