Bush ütles ajakirjanikele, et tema toetus sõltub sellest, kas algab rahuprotsess USA endise senaatori George Mitchelli plaani alusel. See näeb ette vaherahu ja usaldusmeetmeid, mis peaksid looma rahukõnelusi võimaldava olukorra.

“Ma ütlesin eelmine kord, et kui me jõuame kunagi Mitchelli protsessini ja saame alustada Lähis-Ida poliitilise lahenduse arutamist, siis ma usun, et peaks olema Palestiina riik, mille piirid osapooled läbirääkimistega kokku lepivad,” sõnas Bush, lisades, et selleks peab Palestiina tunnustama Iisraeli õigust eksistentsile, kohtlema Iisraeli austusega ning olema tema piiridel rahumeelne.

Bush ütles 2. oktoobril suhteliselt ebamääraselt, et “Palestiina riigi idee on alati kuulunud minu nägemusse, nii kaua kui austatakse Iisraeli õigust eksisteerida”.

USA president avaldas lootust, et Palestiina liider Yasser Arafat teeb pingutusi lõpetamaks vägivalda Lähis-Idas, mis on nõudnud aastaga vähemalt 624 palestiinlase ja 125 juudi elu.

“Ma loodan, et saavutatakse edu. Mul on hea meel näha, et härra Arafat püüab kontrollida Palestiina Omavalitsuse radikaalseid elemente. Ma arvan, et maailm peaks teda selle eest tunnustama.”