Müstilise leiu tegi arheoloog, keda tuntakse "Bulgaaria Indiana Jonesi" nime all, vahendab International Bussiness Times.

Professor Nikolai Ovcharov, kes on spetsialiseerunud iidsete haudade kaevamisele, tegi avastuse Lõuna-Bulgaarias Kreeka piiri lähedal asuva iidse Perperikoni linna varemete juurest.

"Meil ei ole mingit kahtlust, et taaskord oleme me näinud tõendeid antivampiirilike rituaalide läbiviimise kohta," ütles professor Ovcharov Telegraphile. Ta lisas, et vai oli löödud läbi laiba, et takistada seda surnust tõusmast.

"Seda tehti tihti inimestele, kes surid harvaesinevatel põhjustel, näiteks tegid enesetapu," lisas teadlane.

Leitud jäänused arvatakse kuuluvat mehele vanuses 40-50. Mehe rinna kohalt leiti adratera, mistõttu läbistati tema rind ilmselt justnimelt selle põllutöövahendi osaga. Samuti oli mehe vasak jalg altpoolt põlve eemaldatud ja see lebas tema kõrval.

Sellise teguviisiga üritati takistada laipa surnust tõusmast ja elavaid kimbutamast.

Iidne Perperikoni linn asutati juba 5000 aastat enne Kristuse sündi, kuid selle varemed avastati alles 20 aastat tagasi. Linnas arvatakse kunagi olnud asuvat ka veini- ja viljakusjumala Dionysuse tempel

Viimane leid on juba kolmas "vampiirihaud" Bulgaarias ning sarnaneb tugevalt 2013 ja 2012 aastal Sozopoli linna lähedalt leitud haudadega.

Rahvusliku ajaloomuuseumi juhi Bozhidar Dimitrovi sõnul võib Bulgaarias sellised haudasid olla veel umbes sadakond.