„Kell 20.39 kõndis mees keskraudteejaama sisse,“ teatas prokuratuuri pressiesindaja Het Laatste Nieuwsi vahendusel. „Ta astus kohe suure trepi jalamil olnud reisijate suunas. Kell 20.44 hakkas ta karjuma ning tekitas oma kotiga osalise plahvatuse, mille juures kott põlema süttis.“

Kahtlusalune jättis pärast seda oma koti maha ja läks korrus kõrgemale rööbaste juurde.

„Sel hetkel plahvatas kott teist korda. See oli tugevam plahvatus. Kott sisaldas naelu ja väikesi gaasiballoone. Pärast seda läks mees uuesti jaamahalli, kus lähenes sõjaväelasele ja karjus „Allahu akbar“. Sõjaväelane avas selle peale kohe tule. Toimepanija suri kohapeal,“ teatas prokuratuuri esindaja.

Prokuratuur eitab, et teo toimepanija kandis pommivööd, kuid tunnistab, et on selge, et ta tahtis tekitada suuremat kahju.

Mehe elupaigas Brüsseli Molenbeeki linnaosas toimus täna hommikul läbiotsimine.

Zariouh oli politseile teada vaid 2016. aasta narkokuriteo tõttu, mitte äärmusluse või terrorismi tõttu, teatas Sint-Jans-Molenbeeki omavalitsuse linnapea Françoise Schepmans.

Täpsemat informatsiooni Schepmansil ei olnud. Alates 2013. aastast oli Zariouhi elukoht Louis Mettewielaanil, kus ta elas kuni viimase ajani, teatas linnapea Het Laatste Nieuwsi vahendusel.

„See ei ole piirkond, kus tihti raskusi oleks,“ märkis Schepmans. „Me oleme Molenbeekis 20 000 inimest administratiivselt kontrollinud ja mulle ei ole tema kohta mingit informatsiooni teada antud.“

Schepmans teatas veel, et Zariouh oli lahutatud, kuid midagi muud tema pere kohta ta öelda ei osanud.

„Võitlus äärmusluse vastu jääb Molenbeekis prioriteediks,“ kinnitas Schepmans.

Pomm, mis mehel kaasas oli, oli teadete kohaselt väga sarnane pommidega, mida kasutati rünnakutes Brüsseli lennujaamas ja Maalbeeki metroojaamas.