Relvastatud mehed avasid teisipäeva pärastlõunal kella 14.30 ajal Vorstis Driesstraatil tule korterit läbi otsima tulnud politseinike pihta. Lühikese ja ägeda tulevahetuse käigus sai kergelt haavata kolm politseinikku ühisest uurimisgrupist, mis koosnes neljast Belgia ja kahest Prantsuse politseinikust. Terrorismis kahtlustatavad kasutasid tavaliselt märulipolitseinike relvastuses olevaid mittesurmavaid relvi ja Kalašnikovi automaate, vahendab Het Laatste Nieuws.

Sellele järgnenud tundidel tulistati korterist veel mitmel korral. Ühe kahtlusaluse samas hoones tegi kahjutuks politsei snaiper, teatas prokuratuuri esindaja. Kaks ülejäänud kahtlusalust põgenesid ja neid otsitakse aktiivselt.

Vorsti korterist leiti Kalašnikovi automaat, raamat salafismist (sunniitliku islami fundamentaalne suund) ja terroriorganisatsiooni Islamiriik lipp. Lõhkeaineid ei leitud.

Tapetud kahtlusaluse isik tuvastati. Tegemist on 25-aastase alžeerlase Mohammed Belkaïdiga, kes elas Belgias ebaseaduslikult. Õiguskaitseorganitele on ta teada 2014. aastal toime pandud pisivarguse tõttu.

Teisipäeva õhtu jooksul võeti Halles ja Vorstis kinni kaks isikut, kes võivad olla tulistamisega seotud, kuid see pole kindel. Üks mees toodi õhtul haavatuna Halle haiglasse ja teda opereeriti seal kohe. Isik, kes haavatu haiglasse tõi, põgenes, kui kohalik Zennevallei politsei kohale saabus.

Hiljem õhtul vahistati läbiotsimise käigus Vorsti Neerstalsesteenwegil veel üks isik, kes ülekuulamiseks kaasa viidi. Pole veel selge, kas tal on teisipäevaste sündmustega midagi pistmist. Kolmapäeva jooksul otsustatakse, kas need isikud jäetakse vahi alla.

Föderaalprokuratuuri pressikonverentsil Brüsselis kehtisid karmid turvameetmed. Kümned ajakirjanikud, fotograafid ja kaameramehed lasti sisse ükshaaval pärast dokumentide kontrolli ja läbiotsimist. Igaüks pidi ennast kirja panema.

Intensiivse turvakontrolli tõttu algas pressikonverents tund aega väljakuulutatust hiljem.