Miliband tunnistas samas intervjuus ka seda, et võimalused valitsevate leiboristide võiduks järgmistel valimistel on väikesed, vahendab Daily Telegraph.

Ministrite tagasiastumise laine ning katastroofilised tulemused kohalikel ja europarlamendi valimistel on Browni positsiooni väga tugevalt kõikuma löönud.

Miliband väitis, et ei ole ise kunagi tagasiastumise ideega flirtinud ning kinnitas, et on alati uskunud, et peab kabineti liikmeks edasi jääma.

Vandenõu Browni kõrvaletõrjumiseks lõppes esmaspäeva õhtul ebaõnnestumisega. Väidetakse, et peaministri liitlased kasutasid parlamendiliikmete vastu hirmutamistaktikat.

Hoolimata leiboristide halvimatest valimistulemustest viimase 100 aasta jooksul õnnestus Brownil kohtumisel leiboristide parlamendifraktsiooniga kriitika maha suruda, mille tulemusena ei õnnestunud mässulistel leiboristidel koguda üleskutsele tema tagasiastumiseks vajalikku 50 allkirja.

Milibandi sõnul on nüüd jõutud kokkuleppele ja minnakse edasi Browni seljataga.

„Juhtiv kandidaat Browni asendajaks Alan Johnson on teatanud, et toetab peaministrit viimase võimaluseni,” väitis Miliband.