„Ma kinnitan, et kõik kehtivad litsentsid relvade müügiks Iisraelile vaadatakse üle, et kindlaks teha, kas mõnede kohta tuleks hiljutiste Gaza sündmuste valguses uus otsus teha,” ütles Suurbritannia välisminister David Miliband oma avalduses Reutersi vahendusel. „Kõik tulevased sellesisulised taotlused vaadatakse läbi hiljutist konflikti arvesse võttes.”

Kõik Briti tooted, mida võidakse kasutada nii tsiviil- kui sõjalisel otstarbel, vajavad eksportimiseks litsentsi. Suurbritannia väidab, et ei anna litsentsi, kui on olemas selge oht, et tooteid kasutatakse riigisiseteks repressioonideks või välisagressiooniks.

Milibandi sõnul on kontroll Briti relvaekspordi üle üks tugevamaid ja efektiivsemaid maailmas.

Üle saja Briti parlamendisaadiku kirjutas jaanuaris alla avaldusele, milles kutsuti üles kehtestama embargo militaarvarustuse müügile Gaza konflikti mõlemale poolele.

Milibandi sõnul ostab Iisrael hinnanguliselt üle 95 protsendi oma sõjavarustusest USA-lt. Ülejäänust osa tuleb Euroopa Liidust. Briti relvaekspordi kohta Iisraeli Miliband numbreid ei esitanud.

F16 hävituslennukite ja Apache ründehelikopterite Suurbritannias toodetud komponentidele on välja antud litsents nende eksportimiseks USA-sse. Iisrael on aga lõpptarbija.