Kaheksast sõdurist seitse hukkus eri kohtades miiniplahvatuse tagajärjel. Üks sõdur sai surma Lashkar-Gah’ asula ligidal Talibani võitlejatega peetud tulevahetuses.

Suurbritannia valitsusel on üha raskem põhjendada riigi elanikele Afganistani missiooni vajalikkust. “Kõne all on Suurbritannia tulevik, sest nagu teada, kasutatakse Afganistani ja Pakistani rahutut piiriala mittte üksnes USA-vastasteks rünnakuteks, vaid ka Suurbritannia vastu,” ütles Briti välisminister David Miliband täna.

Eilne plahvatus oli suurim Briti vägede vastu suunatud rünnak Afganistanis. Britte on viimase pooleteise nädala jooksul hukkunud Afganistanis juba 15. Alates 2001. aastast on Afganistanis saanud surma kokku 184 briti sõdurit, mis on viie võrra rohkem kui Iraagi sõjas.

Üldse paikneb Afganistanis umbes 9000 Briti sõdurit, suurem osa neist Helmandi provintsis, mis on Talibani võitlejate tugipunkt.
Helmandis paiknevad ka Eesti kaitseväelased. Afganistani rahvusvaheliste julgeolekujõudude koosseisus on esindatud 42 riiki.