Kolmapäeval pidi kaks Briti hävitajat õhku tõusma, et saata Cornwalli ranniku lähedal Venemaa pommituslennukit TU-95. Briti peaminister ütles selle peale, et Suurbritannia ei kavatse taolist tegevust liiga tõsiselt võtta, kirjutas Telegraph.

Briti sõjaväelaste sõnul on asi palju tõsisem. Briti õhuväe endine ülem Sir Michael Graydon kahtles, kas Suurbritannia elaks üle päris sõja Venemaaga. "Meil on vaid pool neist võimetest, mis meil enne oli," ütles Graydon.

Tema sõnul teevad venelased taolisi lende selleks, et kontrollida Briti kaitsesüsteemi ja nad on praeguseks arvatavasti leidnud, et britid pole enam nii tugevad, kui varem.

Ukraina sõja taustal on Venemaa silmatorkavalt suurendanud NATO riikide piire kompavaid sõjalennukite lende.

Briti õhujõudude ühetärnikindral Andrew Lambert, kes juhtis 1999. aastal Põhja-Iraagis liitlaste vägesid, ütles, et kui venelased suurendaksid survet, läheks brittidel väga raskeks.

"Kui Putin tahaks rünnata, siis ei saadaks ta ühte pommitajapaari, ta saadaks neid hulgi ja nad kurnaksid meie kaitse välja, me ei saaks hakkama," ütles Lambert.

Ta ütles, et brittide hävitaja Typhoon on hea lennuk, aga neid on üsna vähe ja nad ei suudaks rünnakut peatada, sest venelased läheksid lihtsalt neist mööda ja neist läbi.

Ta kritiseeris Briti poliitikute uut põlvkonda, kes on kasvanud absoluutses turvatundes ja pole tajunud mingit julgeolekuohtu, mistõttu nad on Suurbritannia relvajõudude võimekust oluliselt vähendanud.