Eelnõu toetas 400 ning selle vastu oli 175 seadusandjat. Suuresti läks see läbi tänu seda ülekaalukalt toetanud opositsioonilistele leiboristidele ning väiksema valitsuserakonna liberaaldemokraatide saadikutele, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Otsusega saab Ühendkuningriigist 11. riik, mis lubab samasoolistel abielluda. Sammu toetanud peaminister David Cameron oli sunnitud alla neelama asjaolu, et pooled konservatiividest seadusandjad hääletasid eelnõule vastu. Briti meedia sõnul keeldus eelnõu toetamast ligi 140 konservatiivi, 130 hääletas poolt ning 40 otsustas hääletusest kõrvale jääda.

Valitsusjuht on korduvalt öelnud, et samasooliste abielude lubamine Inglismaal ja Walesis teeb "ühiskonda tugevamaks".

Seaduseelnõu peab enne jõustumist parlamendis läbima veel mitmed protseduurid.

Cameron kordas hääletuse eel oma seisukohti. "Kätte on jõudnud tähtis päev, seisan kindlalt abielu toetajate leeris, see võimaldab kahel inimesel teineteisele pühenduda, mistõttu usun, et peaksime lubama ka samasoolisi abielusid," lisas ta.

"Jah, küsimus on võrdsuses, aga ka meie ühiskonna tugevdamises, usun, et meie riigi jaoks on tegemist tähtsa edusammuga," nentis peaminister.

Küsitlused on näidanud, et brittide enamus toetab samasooliste abielude lubamist, kuid Cameroni tugev toetus sellele võib õõnestada konservatiivide edulootusi 2015. aasta üldvalimistel.

Prantsuse rahvusassamblee kiitis eelmisel nädalal suure häälteenamusega heaks seaduseelnõu, mis lubab samasoolistel abielluda ja lapsi adopteerida. Parlament võttis häältega 249-97 vastu seaduseelnõu paragrahvi, mis defineerib abielu kui liitu kahe inimese, mitte tingimata mehe ja naise vahel.