Hetkeks, kui Kate Middleton alustab reede hommikul oma teekonda Westminster Abbey suunas, on Londoni politsei snaiprid võtnud koha sisse hoonete katustel. Kui paraadi marsruudi ääres plahvatab pomm, ajab politsei rahva aladele, mis on liiklusele suletud ning kiirabiautod toimetavad ohvrid ette kindlaks määratud tänavaid pidi haiglatesse. Kui terroristid üritavad tänavatel Mumbai-stiilis relvastatud rünnakut, ründavad piirkonda minutite jooksul salastatud paikades ootel olevad eriväelased, et terroristid tappa, kirjutab ajakiri Time.

Londoni politsei, Scotland Yard ja Briti vastuluureteenistus MI5 on tegelnud kuid väga inetute stsenaariumide läbitöötamisega, et valmistuda kõige laialdasemaks julgeolekuoperatsiooniks Suurbritannia ajaloos. 23 miljonit eurot maksev operatsioon algas mõni päev pärast kihluse välja kuulutamist 16. novembril. Nõrku kohti linnas hakati õhust digitaalselt kaardistama ning potentsiaalsete terroristide telefoni- ja internetisuhtlust hakati jälgima. Pulmarongkäigu teekonna nuusutab läbi 35 koera, kes suudavad lõhkeaine ära tunda 100 meetri kauguselt. Valgusfoorid, lambipostid ja tuletõrjehüdrandid otsitakse korduvalt võimalike pommide leidmiseks läbi.

Mitmed kõige ohtlikumad inimesed ja rühmitused isoleeritakse. Esimene grupp on igasugused psüühiliselt haiged inimesed, kelle jaoks kuninglik perekond on kinnisidee. Teise grupina isoleeritakse islamiäärmuslased. Kõige suurem oht võib aga tulla mässumeelsete Iiri vabariiklaste poolt, nagu Tõeline IRA, mis on viimasel aastal Põhja-Iirimaal 40 rünnakut korraldanud.

Et vähendada ohtu teiste rühmituste poolt, on paljud 5000 politseinikust erariietes ja sulanduvad oodatava 500 000-pealise publiku hulka. Varahommikul kohale saabudes tutvuvad nad enese ümber olevate inimestega ja teevad kindlaks potentsiaalsed ohud. Õhust patrullib pulmarongkäiku kolm kopterit ülitundlike kaameratega.