BBC teatas, et May on valmis andma rohelise tule Suurbritannia osavõtuks USA juhitud tegevusest ilma parlamendi heakskiitu taotlemata, vahendab Reuters.

„Keemiarelvarünnak, mis leidis aset laupäeval Süürias Doumas, oli šokeeriv ja barbaarne tegu,” ütles May eile ajakirjanikele. „Kõik viitab sellele, et vastutav oli Süüria režiim.”

Ajaleht Daily Telegraph teatas, et May andis Briti allveelaevadele käsu liikuda raketilennu kaugusele Süüriast, et olla valmis rünnakuteks Süüria sõjaväe vastu.

May ei ole kohustatud taotlema parlamendi heakskiitu, kuid alates 2003. aastal USA juhitud sissetungiga Iraaki ühinemise üle toimunud hääletust on olemas mittesiduv konstitutsiooniline konventsioon parlamendihääletuse kohta, mida on järgitud sõjaväe saatmise eel Liibüasse ja Iraaki.

Suurbritannia on teinud õhurünnakuid Süüriasse oma baasist Küprosel, kuid ainult Islamiriigiga seostatud sihtmärkide vastu.

Briti parlament hääletas sõjalise tegevuse Süüria presidendi Bashar al-Assadi valitsuse vastu 2013. aastal maha, mis valmistas piinlikkust tollasele peaministrile David Cameronile ja pani ja USA tollase presidendi Barack Obama rünnakuplaane kõrvale panema.