Esinedes Londoni City lordmeeri banketil ütles May, et läbirääkimised on tohutult keerulised, aga pooled teevad tööd kogu öö, et saavutada edasiminek, vahendab BBC News.

„See ei ole kokkulepe iga hinna eest,” lisas May.

May esineb täna oma kabineti ees ja usutakse, et mõned ministrid tahavad plaani muuta.

Eile õhtul kohtusid mõned ministrid rahvusvahelise kaubanduse ministri Liam Foxi büroos, et arutada Brexitit, sealhulgas plaani kokkuleppele mittejõudmise puhuks ja Iirimaa küsimust.

Peaminister on Euroopa Liidu debati mõlema poole surve all. Mõlemad pooled soovivad Euroopa Liidu liidrite eritippkohtumist novembri lõpus, et lahkumisleping allkirjastada, aga aeg selleks on umbe jooksmas.

Brüssel ütleb, et paneb tippkohtumise rattad veerema ainult siis, kui Iirimaa piiri asjus jõutakse kokkuleppele.

Mitmed konservatiividest Briti parlamendiliikmed ei ole rahul kokkuleppe oodatava sisuga ning on hoiatanud, et see ei lähe parlamendis läbi.

Rahulolematus keskendub sellele, kuidas Iirimaa piir ilma nähtava piirikontrollita toimima hakkab.

Lisaks Brexitit toetavatele konservatiividele, kes on mures, et Ühendkiningriik jääb seotuks Euroopa Liidu reeglitega, on ka Euroopa Liidu meelsetel konservatiividel kahtlusi.

Reedel astus tagasi transpordiminister Jo Johnson, kes ütles, et seda, mida pakutakse, on silmatorkavalt vähem, kui seda, mida lubati, ning kutsus üles uue referendumi korraldamisele.

„Läbirääkimised meie lahkumiseks on nüüd lõppmängus,” ütles May eile õhtul. „Ja me teeme äärmiselt rasket tööd, kogu öö, et saavutada edasiminek alles jäänud küsimustes lahkumisleppes, mis on olulised. Mõlemad pooled tahavad kokkuleppele jõuda. Aga see, mille üle me läbi räägime, on tohutult keeruline. Ma ei varja seda.”

May sõnul tahab Briti rahvas ülekaalukalt kõige rohkem seda, et valitsus jätkaks Brexiti läbiviimisega.

„Ma tahan, et nad teaksid, et ma ei tee kompromisse selle kohta, mille poolt rahvas referendumil hääletas,” ütles May. „See ei ole kokkulepe iga hinna eest.”