Inglismaa väikelinna Salisburysse saadeti neljapäeval 180 sõjaväelast, sh personal, kellel on keemiasõja ja ohtlike ainete tõrje eriväljaõpe, et aidata mürgitamisjuurdlusele kaasa, vahendab uudistekanal BBC.

Skripal ja tema tütar Julia leiti pärast närvimürgiga kokkupuutumist Salisbury kaubanduskeskuse juurest pingilt teadvusetuna pühapäeval. Arstid üritavad nende elu päästa, kuid nende seisund on endiselt „äärmiselt raske“, tõdes siseminister Rudd enne erakorralist istungit.

Valitsus võtab asja äärmise tõsidusega ja sündmuspaika saadeti hulk keemia-, bioloogilise-, radioloogilise ja tuumasõjaeksperte. Avalikkus ei peaks ärevusse sattuma, sest hetkel ei ole ühtki tõendit, et rünnak kujutaks avalikkuse tervisele mingisugust laiemat ohtu.

Arstiabi vajas pärast intsidenti kokku 21 inimest, kuid vaid kolm on haiglaravil, nende seas raskes, aga stabiilses seisundis eelmisel pühapäeval esimesena mürgitamispaika saabunud politseinik Nick Bailey.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov nimetas eile Venemaa süüdistamist endise topeltagendi mürgitamises paljasõnaliseks, kuid teatas, et Moskva on valmis juurdlusega koostööd tegema.