Ajalehe The Sun teatel vahistas politsei 37-aastase Simon Daviese ja viimase 44-aastase naise Fiona Parsons-Daviese eelmisel nädalavahetusel. Ka naine arvatakse vägistamises süüdi olevat ja politsei kahtlustab, et paaril on sidemeid laialdasema lapspornovõrgustikuga, vahendab Iltalehti.

Õukonda raputav juhtum sai alguse sellest, kui võimud konfiskeerisid varem sel aastal Londonis toimunud vahistamise käigus videomaterjali. Ühes videos vägistab Davies alla 13-aastase tüdruku. Vägistamine toimus arvatavasti eelmise aasta jaanuaris ja video levis üle maailma muuhulgas internetis pedofiilide lehekülgede kaudu.

Politsei hakkas välja selgitama videos esinevate inimeste isikuid ja peagi tunti ära kuninganna eliitüksusesse kuuluv Davies koos naisega.

Paar arreteeriti laiaulatusliku ja naabreid ehmatanud politseioperatsiooni käigus ning uurimine Daviese kodus jätkub. Vaid kolme kilomeetri kaugusel kuninganna lossist asuvast korterist on seni leitud muuhulgas mobiiltelefone ja arvuteid.

Esmaspäeval esitati Daviesele süüdistus. Sõjaväelast süüdistatakse alla 13-aastase tüdruku vägistamises, seksuaalses vägivallas ja lapse kuritarvitamises. Algkooliõpetajana töötav naine sai süüdistuse lisaks vägistamisele ka sellele kaasaaitamises ja lapse abita jätmises.

Kuigi uurimine alles kestab, on tõendid Daviese vastu tugevad. Readingi kohus ei lasknud paari vabaks ka kautsjoni vastu. Mõlemad jäävad vahi alla kuni detsembri keskel algava kohtuprotsessini.

Kui nad süüdi mõistetakse, ootab neid vähemalt 13 aasta pikkune vanglakaristus.