Väidetavalt fraktsioonikaaslasega kakelnud poliitik varises kokku ja toimetati testide tegemiseks haiglasse. UKIP-i juhi kohusetäitja ja europarlamendi liikme Nigel Farage´i teatel on Woolfe´i seisund tõsine.

„Teatan kahetsusega, et pärast täna hommikul UKIP-i fraktsiooni koosolekul toimunud tüli kukkus Steven Woolfe kokku ja viidi haiglasse,“ teatas Farage. „Tema seisund on tõsine.“

Guardian vahendab anonüümset allikat, kelle sõnul kasvas fraktsiooni sisetüli üle kakluseks. Väidetavalt lõi keegi fraktsioonikaaslastest Woolfe´i rusikaga näkku. Guardiani versiooni järgi siirdus 49-aastane poliitik hiljem edasi europarlamendi hääletusele, ent seal hakkas tal halb ja ta varises kokku.

Kinnitamata andmeil oli lööjaks eurosaadik Mike Hookem, kes on partei kõneisik kaitsepoliitika küsimustes. Strasbourgi politsei teatel pole keegi esialgu kuriteoteatega nende poole pöördunud.

Sky Newsi ajakirjanik Beth Rigby lisab, et Woolfe´il on ajuverejooks. Sky Newsi andmeil kukkus poliitik kakluse käigus ja lõi pea ära.
Telegraphi Asa Bennetti teatel toimus kaklus kannatanu enda algatusel, kes võttis pintsaku seljast ja esitas kolleegile väljakutse.

Guardian oletab, et tüli võis tekkida kolmapäeval ilmunud artikli pärast, kus öeldi, et Woolfe on kaalunud konservatiivse parteiga ühinemist.