Juurdluse käigus leiti, et Leave.EU, mille üks asutajatest oli Arron Banks, ületas oma kindlaks määratud kulude piirangut vähemalt kümme protsenti ning esitas ebatäpsed kulude ja tehingute aruanded, vahendab Guardian.

Organisatsiooni kampaaniajuht Liz Bilney seisab silmitsi politseijuurdlusega. Valimiskomisjon teatas, et on põhjendatud alus kahtlustada, et Bilney allkirjastas teadlikult või hoolimatusest valeandmetega deklaratsiooni.

Banks süüdistas valimiskomisjoni seepeale poliitiliselt motiveeritud rünnakus Brexiti vastu ja ähvardas kohtuga.

Valimiskomisjoni teatel oli ebaseaduslik ülekulu vähemalt 77 380 naela, kuid see võis vabalt olla märkimisväärselt suurem.

Valimiskomisjoni sõnul ei olnud USA kampaaniastrateegiaettevõtte teenused kuluaruandesse lisatud.

Veel teatas valimiskomisjon, et Leave.EU teatas ebatäpselt kolmest laenust, mille sai Banksi kontrollitud ettevõtetelt.

„Lõpuks jättis Leave.EU esitamata nõutavad arved või kviitungid 97 enam kui 200-naelase makse kohta kokku 80 224 naela väärtuses,” teatas valimiskomisjon.

Leave.EU, millel on tihedad sidemed Ühendkuningriigi Iseseisvusparteiga (UKIP), taotles enese tunnistamist ametlikuks Brexiti kampaaniaks enne 2016. aastal toimunud referendumit. Selle asemel sai selleks Vote Leave, millel oli mõnede konservatiividest ja leiboristidest parlamendiliikmete toetus. See tähendas seda, et Vote Leave sai referendumikampaania viimastel nädalatel kulutamiseks seitse miljonit naela, Leave.EU aga ainult 700 000 naela.

Sellest hoolimata on Vote Leave samuti kampaania rahastamise reeglite võimaliku rikkumise pärast uurimise all.