Ashi sõnul on majanduslikud sanktsioonid koos nafta hinna langusega kõvasti rappinud Venemaa majandust, kuid need üksi ei peata Putini tegevust Ida-Ukrainas. Praegu on tema sõnul Venemaa toetatud separatistid sõjalises mõttes tugevamad, vahendas Guardian.

"Aeg diplomaatiaks tuleb taas, kuid see ei ole praegu. Ukraina vajab kohe sõjalist tuge ja vastulööki Venemaa propagandale," ütles Ash. "Putin tuleb peatada."

Ash peab arvet Ida-Ukraina sõjategevuse ohvrite üle: hukkunuid on 5000, lisaks on 500 000 pidanud kodudest põgenema. Ashi arvates lubab eurokriisi ja Kreeka olukorraga tegelev Euroopa "uuel Bosnial toimuda oma maja ees". Professor Ashi hinnangul vajab Ukraina kaasaegset kaitserelvastust, et vastata separatistide ja Venemaa ründerelvade ohule.

"Alles siis, kui Ukraina armee suudab usutavalt peatada Venemaa rünnaku, on võimalik leida lahendus läbi läbirääkimiste. Mõnikord on vaja relvi, et peatada relvad," lausus Ash.

Ash usub, et parim valmidus Ukraina sõjaliseks abistamiseks on Ameerika Ühendriikidel, kus on olnud liikumist relvaabi käivitamiseks. USA kongressis on juba arutatud sõjalise varustuse Ukrainasse viimise üle, aga president Barack Obama ei ole selles osas veel otsust langetanud.

"Kulud jaguneks siiski ausalt, sest Euroopa majandused kannatavad sanktsioonidepoliitika all kõige rohkem," arutles professor Ameerika Ühendriikide ja Euroopa rollide jaotumise üle.