Judinaid tekitaval kaardil on ära märgitud jõujooned, mida ISIS tahab aastaks 2020 saavutada, vahendab The Mirror.

Kaart tuli avalikuks Briti rahvusringhäälingu BBC Radio 4 reporteri Andrew Hoskeni raamatus "Hirmuimpeerium: Islamiriigi sees" (Empire of Fear: Inside the Islamic State - ing. k) ning sellel on näha, et terroristlik rühmitus plaanib saavutada kontrolli Lähis-Ida, Põhja-Aafrika ja Euroopa osade piirkondade üle järgmise viie aasta jooksul.

Kaardil on näha kalifaadi mõjupiirkonda, mis peaks hõlmama Hispaaniast läände kuni Hiina idapiirini asuvaid maa-alasid. Samuti on kaardil antud piirkondadele araabia nimed.

ISISel on Hoskeni väitel seitsmesammuline plaan, mis peaks kulmineeruma 2020. aastal kaardil näidatud jõujoontega. Raamatu autor on sunnitud tõdema, et ISIS ei olegi väga kaugel oma eesmärgist, sest organisatsioon on juba tunginud Liibüasse ja Tuneesiasse, mille piirid asuvad suhteliselt lähedal võrreldes kaardil plaanitud jõujoontega.

Hosken kirjutab ka, et ISISel on tema teada ligikaudu 50 000 liiget ning ligi 2 miljardi naela eest varasid, eelkõige tänu Süürias ja Iraagis asuvate naftaväljade kontrollimisele.

Kõige suuremaks ohuks peab aga Briti ajakirjanik ISISe poolt väidetavalt arenduses olevaid bioloogilisi ja keemilisi relvi.