Oma hüvastijätukõnes lubas Farage, et ei jää erakonnas „tagaistmelt juhtijaks“, vaid istub ametiaja lõpuni 2020. aastal Euroopa Parlamendis ja jätkab Brexiti poolt kampaania tegemist.

Farage ütles, et Euroopa projekt on nüüd saatuslikult nõrgestatud ning ennustas sellele tulevastel kuudel lööke Austriast, Prantsusmaalt, Itaaliast ja Hollandist.

„Ärge kahelge, et see on UKIP, mida nähakse juhtiva euroskeptilise organisatsioonina üle kogu kontinendi,“ ütles Farage Londonis toimunud konverentsil, kus uue juhi valimise tulemused teatavaks tehti.

UKIP-i sisepinged said avalikuks, kui värskelt valitud uus juht Diane James oktoobris vaid 18 päeva pärast eelmisi esimehevalimisi tagasi astus.

Seejärel puhkes Strasbourg’is kaklus Euroopa Parlamendis istuvate UKIP-i liikmete vahel, mille tagajärjel sattus tollane favoriit esimehe kohale Steven Woolfe haiglasse.

39-aastane Nuttall rõhutas parteisisese ühtsuse vajadust ning ütles, et tema roll on tagada, et Briti valitsus Brexiti-teel mingeid samme tagasi ei astuks.