Breivik kohtus EDL-i juhtidega eelmise aasta märtsis, kui ta tuli Londonisse Hollandi islamivastase poliitiku Geert Wildersi visiidi puhuks. EDL-i demonstratsioone organiseeriva Daryl Hobsoni sõnul kohtus Breivik EDL-i liikmetega, kirjutab Daily Telegraph.

Teine EDL-i juhtiv liige ütles, et Breivik oli EDL-i liikmetega regulaarselt kontaktis Facebooki kaudu ning tal oli neile „hüpnootiline“ mõju.

Scotland Yard uurib Breiviki väiteid, mille kohaselt alustas ta oma ohvriterohket ristisõda pärast värbamist Londoni salaliidu poolt ning et teda juhendab inglise mentor. Suurbritannia peaminister David Cameron, keda hoitakse arengutega kursis, ütles, et Breiviki väiteid võetakse äärmiselt tõsiselt.

„Ma rääkisin temaga mõned korrad Facebookis ning ta on äärmiselt intelligentne, selgelt väljenduv ja väga sõbralik,“ ütles anonüümseks jäänud EDL-i liige. „Ta suudab ennast väga hästi kaitsta ja ma eeldan, et EDL-is on neid, kes sellega hästi kaasa lähevad. See on nagu Hitleriga, inimesed ütlesid, et ta oli hüpnootiline. Sellel mehel oli samasugune mõju.“