Lippestadi sõnul olid nad parasjagu valmistamas ette kaasust Breiviku üksikvangistusest väljasaamiseks, kuid paremäärmusliku Breiviku ootused selles kohtuasjas olid advokaadi sõnul "ebarealistlikud", vahendab The Local.

"Me vaatasime tema vangistusega seotud tingimuste võimalusi, kuid me jäime mõistlikuse osas erimeelsustele," rääkis advokaat Norra ajalehele VG. Juristi sõnul oli Breiviku ootuste ja tegelike võimaluste vahel märkimisväärne lõhe.

Samuti rääkis advokaadifirma juht Odd Grøn The Localile, et Breivikul olid liialt suured ootused töömahu suhtes, mida talle juba aastaid tasuta abi andnud firma pakkuda sai.

"Asi pole ainult konkreetses juhtumis, vaid kõiges ehk kogsumma tööst, mida ta tahtis, et me teeksime," rääkis Grøn.

Lippestadi, kes on olnud Breiviku advokaat alates 2011. aastast, vahetab nüüd välja Øystein Storrvik, kes on samuti kohalike seas tuntud mees. Storrvik sai nimelt kuulsaks sellega, et kaitses David Toskat, kes 2004. aastal korraldas Norra ajaloo suurima röövi, mille käigus varastati Norra turvakompaniist NOKAS ligi 57,4 miljonit Norra krooni.

Storrvik ütles meediale, et tema arvates on Breivikul vaja reaalset abi ning mees on spetsialiseerunud süüdimõistetud kurjategijate abistamisele.

Breivik mõisteti 2012. aastal Oslo lähedal Utøya saarel 77 teismelise mõrva eest 21 aastaks vangi.