Väidetavalt oli üks tulistaja 15-aastane narkomaan, kes tappis kõigepealt oma perekonnaliikmed, tulistas seejärel tänaval inimesi ja tappis lõpuks iseenda, teatab Slovakkia päevaleht Čas. Briti ringhääling BBC, aga räägib 50-aastasest tulistajast ja, et tegu oli endise politseinikuga.

Vaata fotogaleriid õnnetusejärgsest olukorrast sündmuskohal:

Väidetavalt barrikadeeris tulistaja end koolihoonesse, kuid politsei ja eriüksuslaste kohalesaabumisel võttis endalt elu. Teiste tulistajate asukoht pole teada. Intsident toimus Bratislava Devínska Nová Vesi linnaosas.

Pealtnägijad ütlesid telekanalile TA3, et tulistamine toimus tiheda liiklusega tänaval kaubanduskeskuse ja lasteaia läheduses. Mõnedel andmetele võis sihtmärgiks olla lasteaia kohal elav pere.

Päästeteenistuse esindaja Dominika Šulková ei saanud inimeste hukkumist siiski kinnitada. Tema sõnul oli sündmuspaigas kuus kiirabiautot ja kaks arsti. Ülikooli haigla oli valmis haavatud vastu võtma, teatab Slovakkia uudisteagentuur TASR.

Bratislava politsei esindaja Petra Hrasková sõnul antakse täpsemat informatsiooni juhtunu kohta hiljem.

Pealtnägija sõnul tulistas hullunud mees tänaval inimeste pihta ja majade akendesse. Inimesi hoiatati välja minemise ja akende juures olemise eest.

Slovakkia president Ivan Gašparovič avaldas kaastunnet tulistamisohvrite omastele. President jälgib pidevalt uudiseid ja suhtleb pidevalt siseministeeriumiga. Gašparovič on pressiesindaja sõnul sama šokeeritud kui teised slovakid.

Bratislava linnapea Andrej Ďurkovský väljendas samuti juhtunu pärast kurbust. Kohalikud võimud on valmis juhtunu uurimisel politseiga koostööd tegema. Ďurkovský on pidevalt kontaktis siseminister Daniel Lipšici ja linna politseiülema Zuzana Zajacovága.