„Ma olen sellest otsusest šokeeritud,“ ütles Rousseff esmaspäeval toimunud pressikonverentsil, mis kanti üle televisioonis, vahendab AFP.

Rousseff tuletas meelde oma ellujäämislugu Brasiilia sõjaväelise diktatuuri ajal 1970. aastatel, kui teda vägivaldse geriljarühmituse noore liikmena piinati.

„Mul on jõudu, vaimu ja julgust. Ma ei saa lüüa, mind ei halvata. Ma jätkan võitlust ja ma võitlen, nagu ma olen teinud kogu oma elu,“ ütles Rousseff. „See ei ole lõpu algus. Lahing on alanud. See võitlus saab olema väga pikk ja meeldejääv.“

Rousseff seisab silmitsi süüdistustega valitsuse raamatupidamise ebaseaduslikus manipuleerimises 2014. aasta tagasivalimiskampaania ajal, et varjata eelarvepuudujäägi suurust.

Rousseff ise ütles, et kongressi alamkoja liikmetel pole õnnestunud esitada mingeid tõendeid, et ta on toime pannud tagandamisega karistatava kuriteo, ning nimetas protsessi riigipöördeks.

Asepresidenti Michel Temeri nimetas Rousseff reeturiks, kes on tema vastu vandenõu sepitsenud. Temer asub Rousseffi tagandamise korral presidendi kohuseid täitma.