„Minu luupainajad pole kunagi nii hullud olnud,“ ütles Rousseff tõlgi vahendusel CNN-ile. „Need pole kunagi nii kaugele läinud. Kaasaelajana on mul loomulikult sügavalt kahju, sest ma jagan sama kurbust kõigi kaasaelajatega. Aga ma tean ka, et me oleme maa, millel on üks väga omapärane omadus. Me tõuseme ja astume ebaõnnele vastu. Me oleme võimelised üle saama.“

Rousseffi sõnul saab Brasiilia sellest äärmiselt valusast olukorrast üle.

„Kaotusest ülesaamiseks võimeline olemine on suure rahvuskoondise ja suure riigi iseloomulik joon ja tunnus,“ ütles Rousseff.

Brasiilia esinemine jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniiril ei ole Rousseffile oluline mitte ainult rahvusliku uhkuse seisukohast, vaid ka poliitiliselt.

„Kui me oleksime võitnud, oleksid inimesed unustanud kogu raisatud raha, vähemalt praegu on aga taas tähelepanu keskmes elu tõsiasjad,“ ütles üks brasiillane CNN-ile.

Rousseff, kes soovib oktoobris presidendiks tagasi valitud saada, pani jalgpalli MM-i finaalturniirile suure rõhu Brasiilia võimalusena end maailmaareenil tõestada.

„Tuleb meeles pidada, et kõigist erinevatest aspektidest vaadatuna on tõsiasi see, et Brasiilia on organiseerinud ja korraldanud MM-i, mille kohta mina usun, et see on üks maailma paremaid MM-e. Ja seda suuresti tänu Brasiilia rahva võimele pakkuda külalislahkust ja tervitada kaasaelajaid kogu maailmast,“ ütles Rousseff.