Koidu eel ründas umbes 2 600 politseinikku ja sõjaväelast, kus on ennast sisse seadnud paljud narkokaubitsejad, vahendab BBC.

Kuigi oli ka tulisamist, kohtas politsei vähem vastupanu, kui oli eeldanud. Narkokaubitsejatele anti ultimaatum alistuda laupäeva õhtuks, vastasel korral lubati rünnata. Politseinikud heiskasid hiljem Alemao mäetipule ka Brasiilia ning politsei lipu.

Politseinike kinnitusel leiti agulist ka ühe narkokaupmehe loss, kus oli katusel bassein ja peremhel isilik relvakogu. Kolmekorruseline sauna ja diskosaaliga maja oli politseinike saabumisel tühi ja suurem osa hoones olnud elektroonikast oli hävitatud.

Korravalvurite kinnitusel on küll kontroll agulis nüüd nende käes, kuid seal on kindlasti veel kriminaale, kes võivad osutada vastupanu.

Rio de Janeiro slummides on politsei ja narkokaubitsejate kokkupõrked kestnud juba nädala. Politsei soov saada kontroll linna agulite üle on toonud kaasa vähemalt 45 inimese hukkumise.

Brasiilia ametivõimude eesmärk on teha linn turvalisemaks 2014. aastal peetavate jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniiri ja 2016. aasta olümpiamängude eel.