Külavanem Maronilton da Silva Clementino sõnul tapsid kulina indiaanlased Envira küla juures Peruu piiri lähedal 19-aastase Océlio Alves de Carvalho, vahendab CNN.

Portal Amazonia teatas, et indiaanlastel õnnestus pärast mõni tund kohalikus politseijaoskonnas vahi all olemist põgeneda. Arreteerimisorderit ei väljastatud, sest Brasiilia seadused ei luba politseil indiaanlaste maadele siseneda.

Ei ole teada, kui palju indiaanlasi kannibalistlikust rituaalist osa võttis, kuigi mitmed neist on karistuse kartuses džunglisse põgenenud, vahendab ajaleht Diário do Amazonas.

Clementino sõnul oli ohver karjas, kui kohtas indiaanlasi, kes kutsusid ta oma külla. Alves de Carvalho ja indiaanlased tundsid teineteist. Kui ohvrit kolm päeva näha polnud otsustas ohvri perekond indiaanlaste reservaati minna, kus nägid, et ohvri keha oli neljaks lõigatud ja kolp rippus puu otsas.

Hõimuliikmed ütlesid Envira küla elanikele, et viisid läbi kannibalistliku rituaali, mille käigus keetsid ohvri siseelundeid.

Kulina indiaanlased elavad Brasiilia lääneosas Peruuga piirnevas Acre osariigis. Neid peetakse isoleeritud hõimuks, kuid neil on mõningaid kontakte kohaliku mitteindiaani elanikkonnaga.

Kulinad on tuntud ka oma keerulise keele poolest. Uuringute järgi räägivad kulina naised meestega võrreldes täiesti erinevat keelt.

Brasiilias elab 460 000 indiaanlast, kes räägivad 1300 keelt. 55 hõimu arvatakse elavat muust maailmast isolatsioonis.